وکیل جرایم کارکنان دولت

با دریافت مشاوره تخصصی، بهترین تصمیم را برای پرونده خود بگیرید. دکتر امید مقدسی فر وکیل پایه یک دادگستری، کنار شما خواهد بود تا به حقوق خود آگاه باشید.همین حالا زمان مشاوره خود را تعیین کنید.

وکیل-جرایم-کارکنان-دولت

وکیل جرایم کارکنان دولت کیست؟

تخلفات و جرایم کارکنان دولت

وکیل جرایم کارکنان دولت به شرح تخلفات و جرایم کارکنان دولت پرداخته است: كاركنان دولت از مهم­ترین اركان دستگاه ­های اجرایی هستند و در نقش واسطه اقدام به اجرای برنامه ­های دولت می­ نمایند و نقش موثری در اجرای برنامه­ های راهبردی دولت دارند، این­كه این كاركنان چگونه وظایف خود را انجام می دهند برای دولت­ بسیار مهم است.

دولت­ باید سازوكارهای مختلف نظارتی را برای جلوگیری از ظلم به مردم در دستگاه­ های اجرایی پیش بینی كنند. رسیدگی به جرایم و تخلفات اداری كاركنان دولت از جمله مواردی كه تاثیر به سزایی در اجرای صحیح قانون در اداره ­ها داشته و موجب برقراری نظم و انضباط در اداره می­ شود و از طرف دیگر خدمات عمومی به نحو مطلوب ­تری به مردم خواهد رسید.

بنابراین ضروری است كه تخلف­ات و جرایم اداری، تنبیه ­ها و مجازات­ های آن ها و همچنین مراجع رسیدگی كننده به آن ها تبیین شود تا بتوان از وقوع تخلف­ات جلوگیری كرد.

وکیل-جرایم-کارکنان-دولت

تخلف­ات اداری کارکنان دولت

منظور از تخلفات اداری کارکنان دولت ارتکاب اعمال و رفتار نادرست توسط مستخدم و عدم رعایت نظم و انضباط اداری که منحصر به موارد مذکور در قانون رسیدگی به تخلفات اداری می‌ باشد؛

الف ـ قصور و کوتاهی غیرعمدی در انجام وظایف اداری،

ب ـ تقصیر و نقض عمدی قوانین و مقررات مربوطه.

تخلف اداری ارتکاب اعمال و رفتار نادرست توسط مستخدم که حیثیت و شان اداری آن­ ها را خدشه دار کند یا عدم رعایت نظم و انضباط اداری که موجب نقض قوانین و مقررات و یا حقوق اشخاص حقیقی یا حقوقی شود.

مبنای حقوقی مسئولیت اداری کارمندان دولت به اصل حاکمیت قانون بر می گردد که مستخدمین دولت با قبول قرارداد استخدامی خود، تعهد به قوانین اداره را می پذیرند و مبنای فقهی این مسئولیت نیز به قاعده لزوم وفای به عهد بر می ­گردد.

جرایم اداری کارکنان دولت

طبق قانون مجازات اسلامی، عمل و رفتار عامدانه از طریق کارکنان دولت که ضمن اینکه شان اداری آن ­ها را خدشه ­دار می ­کند، عدم رعایت نظم و انضباط اداری موجب نقض قوانین و مقررات و یا حقوق اشخاص حقیقی یا حقوقی مخالف نظم اجتماعی است، که قانون­گذار برای آن مجازات تعیین کرده است و از جمله مصادیقی‎ که مرتبط با جرایم عمومی می‌ باشد. مثل: اختلاس، ارتشاء، افشاء اسرار محرمانه و…

مرجع رسیدگی به جرایم و تخلف­ات کارکنان دولت

طبق قانون اساسی حکم به مجازات و اجرای آن تنها از طریق دادگاه ‎­های صالح و بر اساس قانون خواهد بود.

بنابراین اگر جرمی از طریق کارکنان دولت صورت گیرد، از جمله مصادیقی‎ که مرتبط با جرایم عمومی می‌ باشد، برای مثال: ضرب و جرح، سرقت و پرداخت دیه (موضوع قانون مجازات اسلامی)، ب­طورکلی در تحقیق و کشف جرم صلاحیت دادسرا و پس از آن رسیدگی بدوی در صلاحیت دادگاه های کیفری است.

در دعاوی حقوقی هم اصل بر صلاحیت محاکم حقوقی است، مگر در مواردی که قانونگذار مراجع دیگری را مشخص کرده باشد.

بنابراین در این مورد، اگر که موضوع مرتبط با موضوع ­هایی از جمله صحت قرارداد و شرایطی هم­چون فقدان اهلیت و در نهایت بطلان آن باشد، موضوع در صلاحیت محاکم حقوقی است.

آن دسته از مواردی که به صورت خاص مربوط به تخلف­ات قید شده در قانون رسيدگي به تخلفات اداری است، هیات تخلف­ات کارکنان دولت تشکیل شده در دستگاه‌ های اجرایی تحت ‎عنوان مرجع اختصاصی غیر‎قضایی دارای صلاحیت رسیدگی هستند.

کارمند معترض به تشخیص رای هیات بدوی حق دارد در مهلت تعیین شده به هیات تجدیدنظر تخلف­ات اداری مراجعه کند.

دیوان عدالت اداری تحت ‎عنوان سازمان ویژه قضایی در داخل قوه قضائیه با ‎عنوان مرجع صالح حق رسیدگی به اعتراض به تمامی آراء قطعی کمیسیون‌ های سازمان ها و وزارتخانه های گوناگون دولتی و عمومی اعم از هیات های موضوع قوانین استخدامی را خواهد داشت.

وکیل-جرایم-کارکنان-دولت

انواع جرایم اداری کارکنان دولت

جرایم مالی کارکنان دولت

اختلاس

ارتشاء

کلاهبرداری توسط کارکنان دولت (کلاهبرداری مشدد)

جرم تصرف غیرقانونی،

اعمال نفوذ بر خلاف مقررات قانونی،

مداخله وزرا، نمایندگان مجلس و کارمندان در معامله­ های دولتی و کشوری،

تبانی در معامله­ های دولتی،

دریافت پورسانت در معامله­ های خارجی،

تدلیس در معامله ­های دولتی،

جرایم ناشی از حقوق گمرکی،

اخذ وجه غیرقانونی،

تحصیل منفعت در معامله­ های دولتی،

تحصیل مال از طریق نامشروع از وزارتخانه­ ها، شرکت­ های دولتی، موسسه­ های دولتی، موسسه ­ها و نهادهای عمومی غیردولتی، بانک­ های دولتی و خصوصی،

تحصیل مال ازطریق کلاهبرداری از طریق وزارتخانه ها، شرکت­ های دولتی، موسسه­ های دولتی، موسسه­ ها و نهادهای عمومی غیردولتی، بانک های دولتی و خصوصی،

جرایم غیرمالی کارکنان دولت

امتناع از اجرای احکام دیوان عدالت اداری،

امتناع از ارائه اسناد و مدارک به مراجع قضایی،

امتناع از ارائه اسناد به بازرسان سازمان بازرسی کل کشور،

جلوگیری از اجرای احکام قضایی یا اوامر دولتی یا قوانین مملکتی،

افشاء اسناد محرمانه و سری دولتی،

اظهارنظر برخلاف حق مامورین دولتی علیه اشخاص،

تاثیر پذیری از نفوذ دیگران در اقدام ها یا تصمیم­ های اداری،

اقدام برخلاف قانون اساسی،

اکراه دیگری به فروش مال یا حق،

امتناع از اعلام جرم ارتشاء، اختلاس و تبانی در معامله­ های دولتی و… 

مخفی نمودن،

از بین بردن و اتلاف نمودن اسناد دولتی،

سهل انگاری منتهی به سرقت،

تخریب یا معدوم شدن اسناد دولتی،

اخذ وجه یا مال اضافه بر میزان قانونی،

اظهارنظر مامورین دولتی از روی غرض و برخلاف حق علیه اشخاص،

پرداخت وجه برخلاف قانون،

تسامح در حفظ اسناد سری و محرمانه،

جعل اسناد رسمی توسط کارکنان دولت.

دادسرای کارکنان دولت کجاست؟

صلاحیت رسیدگی به جرایم كاركنان دولت به داسراها و دادگاه ­های عمومی کیفری محول گردیده و مراجع قضایی برای رسیدگی دراین زمینه دارای صلاحیت ذاتی عام است و هرگاه کارمندی در رابطه با وظیفه و شغل اداری‌ خود مرتکب جرم شود، در دادگاه کیفری مرکز استان به جرم او رسیدگی می‌ شود، برای مثال اگر یک کارمندی در شهرستانی مرتکب توهین به یک فرد عادی شود، از آن جایی که یک جرم عادی مرتکب شده، دادگاه شهرستان به این پرونده رسیدگی می‌ کند و اگر در ارتباط با شغل و وظایف اداری‌ مرتکب جرم شود در دادگاه کیفری مرکز استان به پرونده رسیدگی می شود.

وکیل-جرایم-کارکنان-دولت

دادسرای کارکنان دولت چه وظایفی دارد؟

صلاحیت رسیدگی به جرایم (مالی یا غیرمالی) كاركنان دولت به داسراها و دادگاه ­های عمومی کیفری محول گردیده و مراجع قضایی برای رسیدگی در این زمینه دارای صلاحیت ذاتی عام است.

سوالات متداول

نشانی دادسرای کارکنان دولت کجاست؟

میدان 15 خرداد، جنب کاخ گلستان، ساختمان شماره 2 قوه قضائیه

جرایم دولتی چه جرایمی هستند؟

وکیل دادسرای کارکنان دولت: جرایم دولتی جرایمی هستند که کارکنان دولت به موجب جایگاه شغلی خود و به نوعی با سوء استفاده از این جایگاه شغلی مرتکب می شوند. این جرایم شامل مواردی مانند: تصرف غیرقانونی در اموال عمومی و دولتی، کلاهبرداری، اختلاس، ارتشا، تبانی در معاملات دولتی، بازداشت و حبس غیر قانونی، اعمال نفوذ، سلب حقوق و آزادی های مردم، استفاده از مقام و… است که هر کدام مجازات های خاص خود را دارند.

جدیدترین مطالب

ارتباط با ما

info@dromidmoghadasifar.ir

سعادت آباد، میدان کاج، خیابان سرو شرقی، نبش خیابان مجد، پلاک ۳، طبقه۳

فهرست مطلب