وکیل کمیسیون ماده ۷۷ شهرداری

با دریافت مشاوره تخصصی، بهترین تصمیم را برای پرونده خود بگیرید. دکتر امید مقدسی فر وکیل پایه یک دادگستری، کنار شما خواهد بود تا به حقوق خود آگاه باشید.همین حالا زمان مشاوره خود را تعیین کنید.

وکیل-کمیسیون-ماده-۷۷-شهرداری

وکیل کمیسیون ماده ۷۷ شهرداری کیست؟

ابطال آراء کمیسیون ماده ۷۷ قانون شهرداری ها

کمیسیون ماده ۷۷ شهرداری چیست؟

وکیل کمیسیون ماده ۷۷ شهرداری در این باره توضیحاتی را به اطلاع می رساند: یكی از راه ­های کسب منابع درآمد برای شهرداری ­دریافت عوارض و بهای خدمات است.

دریافت عوارض از طریق شهرداری بر پایه ارائه خدمات می ­باشد و این ارائه خدمات شهرداری مربوط به حیطه شهری می ­باشد و در خارج از محدوده شهری، شهرداری مسئولیتی ندارد، تعیین عوارض بر اساس دفترچه عوارض و بهای خدمات به نرخ روز محاسبه می ­شود.

به دلیل گستردگي قوانين و مقررات مربوط به نحوه دریافت عوارض و بهای خدمات، بروز اختلاف میان مؤدی و شهرداری اجتناب ناپذير است، به گونه ای كه قانونگذار در قانون شهرداری، کمیسیون مستقلی را برای رسيدگی به اين امور تحت عنوان كميسيون ماده ۷۷ شهرداری پيش بينی نموده است.

جهت اعطای وکالت به وکیل کمیسیون ماده ۷۷ شهرداری جهت اعتراض به رای کمیسیون ماده ۷۷ شهرداری با شماره تلفن 09122076141 تماس حاصل فرمایید.

وکیل-کمیسیون-ماده-۷۷-شهرداری

کمیسیون ماده ۷۷ شهرداری چند نوع عوارض دریافت می کند؟

کمیسیون ماده ۷۷ شهرداری به شرح ذیل سه نوع عوارض دریافت می کند؛

  1. از کسبه، عوارض کسب و پیشه،
  2. از مالکین املاک، عوارض نوسازی املاک،
  3. و از مالکان خودرو ها نیز، عوارض خودرو.

کمیسیون ماده ۷۷ شهرداری چیست؟

یک نهاد شبه قضایی و مستقل از شهرداری می ­باشد و تنها مرجع رسیدگی به اختلاف­ های بین شهرداری و مؤدیان در خصوص پرداخت عوارض و بهای خدمات ارائه شده توسط شهرداری و سازمان ­های وابسته به آن است.

به­ همین دلیل این مرجع دارای صلاحیت ذاتی در این خصوص است و هیچ مرجع دیگری نمی ­تواند در این خصوص رسیدگی و اظهارنظر نماید.

کمیسیون ماده ۷۷ شهرداری تصمیم خود را در قالب رأی قطعی صادر می­ کند و بدهی هایی كه به ­موجب نظر كميسيون ماده ۷۷ شهرداری درست تشخيص داده ­شود، طبق آئین نامه اجرای مفاد اسنادرسمی لازم الاجرا و طرز رسیدگی به شکایت از عملیات اجرایی مصوب ۱۳۸۷ به وسيله اداره ثبت قابل وصول است و اداره اجرای ثبت مكلف است، بر اساس تصميم كميسيون ماده ۷۷ شهرداری به صدور اجرائيه و وصول طلب شهرداری مبادرت نمايند و در نقاطی كه سازمان قضایي نباشد، رئيس دادگستری شهرستان ۱ نفر را به نمايندگی از دادگستری تعيين و در غياب نماینده شورای شهر انتخاب نماينده دیگر از طرف شورای شهرستان به عمل خواهد آمد.

اعضاء کمیسیون ماده ۷۷ شهرداری چه کسانی هستند؟

اعضاء کمیسیون ماده ۷۷ شهرداری ۳ نفر هستند که قانونگذار در خصوص اين ­که جلسه ­های کميسيون با حضور چند نفر از ۳ نفر اعضاء قانونی آن رسميت می­ يابد، اشاره ­ای نداشته، اما با توجه به اعتبار اکثريت آراء ميتوان نتيجه گرفت که جلسه ­ها با حضور هر ۳ عضو آن رسميت دارد.

اعضاء کمیسیون مذکور افراد ذیل هستند؛

  • نماینده وزارت کشور،
  • نماینده دادگستری،
  • نماینده شورای شهر.

كميسيون ماده ۷۷ شهرداری به چه اموری رسیدگی می کند؟

  • صلاحيت ذاتی

طبق ‌قانون شهرداری رفع اختلاف بین مؤدی و شهرداری در مورد عوارض و بهای خدمات ارائه شده توسط شهرداری و سازمان ­های وابسته به آن، در صلاحیت انحصاری کمیسیون ماده ۷۷ شهرداری است و رسيدگی به اختلاف­ های بين مؤدی و شهرداری در مورد عوارض در صلاحيت کميسيون ماده ۷۷ شهرداری بوده و عوارض با ساير مطالبه ­های شهرداری مثل «بهای خدمات» جرایم «تخلفات ساختمانی» و غيره تفاوت دارد، بطور کلی كميسيون ماده ۷۷ شهرداری در موارد ذیل دارای صلاحیت ذاتی است؛

  • رسيدگی به اختلاف ­های بين مؤدی و شهرداری،
  • رسيدگی به ماهيت حقوقی عوارض،
  • تقسيط مطالبات ناشی از عوارض.

نکته: طبق قانون شهرداری صلاحيت کميسيون ماده ۷۷ شهرداری تشخيص بدهی مؤدی در مورد عوارض شهرداری است، لذا اگر شهرداری مستند و مستدل به قوانين، عوارضی را محاسبه کند و مؤدی دليل قانونی بر رد دلائل ارائه شده از سوی شهرداری ارائه ننمايد، کميسيون ماده ۷۷ شهرداری نمی­ تواند آن را کم و يا زیاد نمايد.

  • صلاحيت محلی

صلاحيت محلی كميسيون ماده ۷۷ شهرداری تابعی از قلمرو جغرافيايی شهرداری است كه در حوزه آن مستقر گرديده است.

دبيرخانه کميسيون ماده ۷۷ شهرداری کجاست؟

دبيرخانه مذکور در شهرداری مستقر بوده و بطور معمول يکی از کارکنان شهرداری به عنوان دبير کميسيون ماده ۷۷ شهرداری تعيين می شود­ که دارای وظایف عمده ای به شرح ذيل می­ باشد؛

  1. انجام تشريفات قانونی به منظور ثبت و تکميل پرونده­ های ارجاعی به کميسيون ماده ۷۷ شهرداری،
  2. تنظيم تصميم اعضاء کميسيون ماده ۷۷ شهرداری به تفکيک هر پرونده،
  3. ابلاغ قانونی آراء صادره از سوی کميسيون ماده ۷۷ شهرداری به مؤدی و شهرداری،
  4. حفظ و نگهداری کليه مکاتبه ­های اداره و سوابق آراء صادره،
  5. شرکت در جلسه­ های کميسيون ماده ۷۷ شهرداری و ارائه توضيح­ های لازم به اعضاء.

وکیل-کمیسیون-ماده-۷۷-شهرداری

جهت اعطای وکالت به وکیل کمیسیون ماده ۷۷ شهرداری جهت اعتراض به رای کمیسیون ماده ۷۷ شهرداری با شماره تلفن 09122076141 تماس حاصل فرمایید.

مراحل تشکيل پرونده و ارجاع به کميسيون ماده ۷۷ شهرداری

  • شناسایی مؤدی،
  • محاسبه عوارض،
  • ابلاغ عوارض به مؤدی،
  • ارسال پرونده به کميسيون ماده ۷۷ شهرداری.

کمیسیون ماده ۷۷ شهرداری چه وظایف و اختیاراتی دارد؟ 

  • رفع هر نوع اختلاف بین مؤدی و شهرداری در مورد عوارضی که شهرداری بر اساس ماده ۷۷ شهرداری دریافت می کند،
  • تعیین میزان خسارت دکه هایی که قبل از تصویب قانون شهرداری ها نصب گردید و اقدام شهرداری جهت برداشتن دکه های مورد نظر سبب ورود خسارات به صاحبان آن ها می گردد،
  • رسیدگی به اعتراض مالکین اراضی و املاکی که ملکشان در اجرای ماده ۱۱۰ قانون شهرداری ها، توسط شهرداری مرمت و دیوارکشی نشده است،
  • تقسیط طلب­ های ناشی از عوارض شهرداری برای مؤدی.

نکته: قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران، تصویب لوایح برقراری یا لغو عوارض شهر و همچنین تصویب نرخ خدمات ارائه شده توسط شهرداری و سازمان ­های وابسته به آن از وظایف شوراهای اسلامی شهر است.

نحوه صدور رای کمیسیون ماده ۷۷ شهرداری

آراء كميسيون ماده ۷۷ شهرداری قطعی است و بدهی ­هايی كه طبق تصميم كميسيون ماده ۷۷ شهرداری تشخيص داده شود طبق مقررات اسناد لازم الاجرا به وسيله اداره ثبت قابل وصول می باشد.

اجرای ثبت مكلف است طبق تصميم كميسيون ماده ۷۷ شهرداری به صدور اجرائيه و وصول طلب شهرداری مبادرت نمايد. در نقاطی كه سازمان قضايی نباشد رئيس دادگستری شهرستان يک نفر را به نمايندگی دادگستری تعيين می نمايد و در غياب انجمن شهر انتخاب نماينده انجمن از طرف شورای شهرستان به عمل خواهد آمد.

نحوه اجرای رای كميسيون ماده ۷۷ شهرداری

دايره اجرای ثبت مفاد اجرائيه را به متعهد ابلاغ می كند و متعهد مكلف است ظرف ده روز مفاد آن را اجراء نمايد و اگر خود را قادر به اجراء اجرائيه نداند ظرف همان مدت صورت جامع دارايی خود را به مسئول اجرا بدهد و اگر مالی ندارد به ­صراحت اعلام كند.

البته شهرداری مي­تواند قبل از انقضاء مدت فوق تقاضای تامين طلب خود را از اموال متعهد نمايد. در اين صورت دايره اجراء، بلافاصله پس از ابلاغ اجرائيه معادل موضوع سند لازم الاجرا از اموال متعهد بازداشت می كند. البته تمامی اموال متعهد را نميتوان بازداشت كرد، زيرا برخی از اموال مصداق ­مستثنیات دين بوده و قابل بازداشت نیست.

مرجع رسیدگی به اعتراض رای کمیسیون ماده ۷۷ شهرداری

علی­ رغم این­ که آراء صادره از کمیسیون ماده ۷۷ شهرداری قانون قطعی می‌ باشد و امکان تجدیدنظر خواهی نسبت به آن وجود ندارد، ولی طبق قانون دیوان عدالت اداری امکان اعتراض و طرح شکایت از آراء قطعی کمیسیون ماده ۷۷ شهرداری نزد این دیوان وجود دارد و اگر دیوان عدالت اداری پس از بررسی رای صادره، نظر بر ابطال رای داشته باشد، موضوع جهت رسیدگی مجدد به کمیسیون هم عرض ارجاع خواهد شد.

طبق رای وحدت رويه مورخ ۱۳۸۶ هيات عمومی ديوان ­عالی کشور، سازمان ­های دولتی نيز می ­توانند براي رفع هر نوع تخلف احتمالی از قانون در صدور آراء كميسيون ماده ۷۷ شهرداری، از حيث نقض قوانين يا مقررات و مخالفت با آن ها، به مراجع دادگستری كه مرجع تظلم عمومی است مراجعه نمايند.

طبق رای وحدت رویه مورخ ۱۴۰۰ هیات عمومی دیوان عدالت اداری، شعب دیوان در رسیدگی به اعتراض ­های شهروندان به عوارض مصوب شورا های اسلامی شهر، صلاحیتی در خصوص اعتبار ندادن به عوارض مصوب شورای اسلامی شهر مورد نظر که هنوز در هیات عمومی دیوان عدالت اداری ابطال نشده است (در قالب اصل ۱۷۰ قانون اساسی) را ندارند.

به این معنی که در هر مورد، عوارض مورد اعتراض باید ابتدا در هیات عمومی دیوان عدالت اداری ابطال شوند و سپس شعبه به استناد ابطال عوارض مورد نظر در هیات عمومی دیوان عدالت اداری، رای به عدم اعتبار عوارض مورد نظر صادر نماید، یعنی تمامی عوارض مصوب شوراهای اسلامی شهر، تا زمانی که توسط هیات تطبیق مصوبه ­ها و یا هیات عمومی دیوان عدالت اداری ابطال نشده اند، معتبر بوده و شعب دیوان عدالت اداری مکلف به اجرای آن ها هستند.

جهت اعطای وکالت به وکیل کمیسیون ماده ۷۷ شهرداری جهت اعتراض به رای کمیسیون ماده ۷۷ شهرداری با شماره تلفن 09122076141 تماس حاصل فرمایید.

وکیل-کمیسیون-ماده-۷۷-شهرداری

سوالات متداول

وظایف و اختیارات کمیسیون ماده ۷۷ شهرداری چیست؟

کمیسیون ماده ۷۷ شهرداری، صلاحیت رسیدگی به اعتراضات ناشی از عوارض شهرداری را دارد. اعتراض به رای کمیسیون ماده ۷۷ شهرداری با توجه به اداری و عمومی بودن کمیسیون ماده ۷۷ شهرداری، در دیوان عدالت اداری قابل طرح است.

مرجع رسیدگی به شکایت آراء کمیسیون ماده ۷۷ شهرداری چیست؟

دیوان عدالت اداری صلاحیت رسیدگی به شکایات مربوط به کمیسیون ماده ۷۷ شهرداری را دارد. سازمان های دولتی نیز می توانند، به آراء صادره از کمیسیون ماده ۷۷ شهرداری اعتراض کنند، اعتراض آن ها در مراجع دادگستری که مرجع تظلم عمومی است، قابل بررسی است.

منظور از عوارض و بهای خدمات چیست؟

عوارض و بهای خدمات عمومی را شهرداری بابت هزینه هایی که انجام می دهد در برابر خدماتی که شهروندان دریافت می کنند، دریافت می کند. انواع این عوارض و میزانی که باید پرداخت شود در قانون تعیین شده است و عوارض مذکور همانند عوارض نوسازی و عوارض پسماند است.

علت تشکیل کمیسیون ماده ۷۷ شهرداری چیست؟

شهرداری بر بسیاری از خدمات ارائه شده هزینه ای تحت عنوان عوارض بار می کند و برخی عوارض تعیین شده از سمت شهرداری مانند عوارض نوسازی و با عوارض مختلف انواع بنزین و همچنین عوارض حمل و نقل مسافر داخلی (منظور داخل کشور) با وسایل حمل و نقل اعم از زمینی و به جزء ریلی.

جدیدترین مطالب

ارتباط با ما

info@dromidmoghadasifar.ir

سعادت آباد، میدان کاج، خیابان سرو شرقی، نبش خیابان مجد، پلاک ۳، طبقه۳

فهرست مطلب